Ik wil alles weten

Struisvogel

Pin
Send
Share
Send


Struisvogel is de algemene naam voor een zeer grote, snellopende, loopvogel die niet snel loopt, (Struthio camelus), afkomstig uit Afrika (en voorheen het Midden-Oosten), gekenmerkt door lange nek en benen, en twee tenen aan elke voet, waarbij de nagel van de grotere binnenste teen lijkt op een hoef en de buitenste teen een nagel mist. De struisvogel is de grootste levende vogelsoort en legt het grootste ei van alle vogelsoorten. Het heeft ook de mogelijkheid om te rennen met snelheden van ongeveer 65 km / u (40 mph), de hoogste landsnelheid van elke vogel (Doherty 1974).

De struisvogel is de enige levende soort van zijn familie, Struthionidaeen zijn geslacht, struthio. Struisvogels delen de orde Struthioniformes met emoes, nandoes, kiwi's en andere loopvogels.

Het dieet van de struisvogel bestaat voornamelijk uit zaden en ander plantaardig materiaal, hoewel het insecten eet. Het leeft in nomadische groepen, die tussen vijf en 50 vogels bevatten. Wanneer hij wordt bedreigd, zal de struisvogel zich verbergen door plat tegen de grond te liggen, of zal hij wegrennen. Indien in het nauw gedreven, kan het letsel en de dood veroorzaken met een trap van zijn krachtige benen. Paringspatronen verschillen per geografische regio, maar territoriale mannen vechten voor een harem van twee tot zeven vrouwen.

Naast zijn ecologische rol in voedselketens, bieden struisvogels directe waarde aan mensen. De struisvogel is in het verleden gejaagd en wordt in veel gebieden over de hele wereld gekweekt en levert leer, voedsel, eieren en veren. Bovendien dragen struisvogels met hun grote omvang en unieke vorm en gedrag bij aan het wonder van de natuur voor mensen.

Beschrijving

Struisvogel voet

Struisvogels worden geclassificeerd als loopvogels. Ratite is de algemene naam voor een groep van niet-vliegende vogels, gekenmerkt door een plat, vlotachtig borstbeen (borstbeen) zonder de kiel voor bevestiging van vleugelspieren die typerend is voor de meeste vliegende vogels en sommige andere niet-vliegende vogels. Andere loopvogels zijn de op elkaar lijkende en snel lopende emoes van Australië en de nandoes in Zuid-Amerika, evenals de veel kleinere kiwi's van Nieuw-Zeeland. (De vliegende pinguïns zijn geen loopvogels omdat ze het platte borstbeen missen en eigenlijk sterke vleugels hebben, hoewel aangepast om te zwemmen.)

Hoewel de gedeelde vorm van het borstbeen van loopvogels door veel autoriteiten wordt beschouwd als meer een product van aanpassing aan het leven op de grond dan van gedeelde afkomst, nemen anderen gedeelde afkomst aan en plaatsen de loopvogels bij elkaar. Een huidige aanpak is om ze te combineren als verschillende families binnen de volgorde Struthioniformes. Struisvogels (Struthio camelus) zijn geplaatst in de familie Struthionidae.

Struisvogels zijn groot, met een gewicht van 93 tot 130 kg (200 tot 285 lb) (Gilman 1903), hoewel sommige mannelijke struisvogels zijn geregistreerd met een gewicht tot 155 kg (340 lb). Op seksuele volwassenheid (twee tot vier jaar oud) kunnen mannelijke struisvogels tussen 1,8 en 2,7 meter (6 en 9 voet) hoog zijn, terwijl vrouwelijke struisvogels variëren van 1,7 tot 2 meter (5,5 tot 6,5 voet). Tijdens het eerste levensjaar groeien kuikens ongeveer 25 centimeter (10 in) per maand. Op een jaar oud wegen struisvogels ongeveer 45 kilogram (100 pond). Een struisvogel kan tot 75 jaar oud worden.

De sterke poten van de struisvogel missen veren. De vogel heeft slechts twee tenen op elke voet (de meeste vogels hebben er vier), waarbij de nagel van de grotere, binnenste lijkt op een hoef. De buitenste teen mist een nagel (Fleming 1822). Dit is een aanpassing die uniek is voor struisvogels en die lijkt te helpen bij het rennen.

De vleugels van struisvogels worden niet gebruikt voor de vlucht, maar zijn nog steeds groot, met een spanwijdte van ongeveer twee meter (meer dan zes voet) (Donegan 2002), ondanks het ontbreken van lange vliegveren. De vleugels worden gebruikt in parende displays, en ze kunnen ook schaduw bieden voor kuikens.

De veren van volwassen mannetjes zijn meestal zwart, met wit aan de uiteinden van de vleugels en in de staart. Vrouwtjes en jonge mannetjes zijn grijsbruin en wit. Het hoofd en de nek van zowel mannelijke als vrouwelijke struisvogels zijn bijna kaal, maar hebben een dunne laag dons (Gilman 1903). De veren, die zacht en donzig zijn, dienen als isolatie en verschillen nogal van de platte, gladde buitenveren van vliegende vogels. (De veren weerhaken missen de kleine haken die ze bij andere vogels opsluiten).

Als loopvogels is het sternum van de struisvogel plat, zonder de kiel waaraan vleugelspieren zich hechten in vliegende vogels (Nell 2003). De snavel is plat en breed, met een afgeronde punt (Gilman 1903). Zoals alle loopvogels heeft de struisvogel geen oogst (Bels 2006) en mist hij ook een galblaas (Marshall 1960).

Struisvogels zijn inheems in savannes en de Sahel van Afrika, zowel ten noorden als ten zuiden van de equatoriale boszone (Donegan 2002). De Arabische struisvogels in het Nabije en Midden-Oosten werden in het midden van de twintigste eeuw uitgeroeid.

Thermografisch beeld van twee struisvogels in de winter met een hoge warmtebehoud in het lichaam.

Struisvogels kunnen een breed scala aan temperaturen verdragen. In veel van zijn leefgebieden kunnen temperatuurverschillen van 40 ° C tussen dag en nacht worden aangetroffen. Hun temperatuurcontrolemechanisme is complexer dan bij andere vogels en zoogdieren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de naakte huid van de bovenbenen en flanken die kunnen worden bedekt door de vleugelveren of blootgelegd naargelang de vogel lichaamswarmte moet behouden of verliezen.

Gedrag

Mannelijke en vrouwelijke struisvogels "dansen".

Struisvogels leven in nomadische groepen van 5 tot 50 vogels die vaak samen reizen met andere grazende dieren, zoals zebra's of antilopen (Donegan 2002). Ze voeden zich hoofdzakelijk met zaden en ander plantaardig materiaal; af en toe eten ze ook insecten zoals sprinkhanen. Van struisvogels is echter bekend dat ze bijna alles eten (indiscretie via de voeding), vooral in gevangenschap waar de kans wordt vergroot. Bij gebrek aan tanden slikken ze kiezels die helpen als gastrolieten om het ingeslikte voedsel in de spiermaag te malen. Een volwassen struisvogel draagt ​​meestal ongeveer 1 kilogram stenen in zijn buik. Struisvogels kunnen lange tijd zonder water en leven uitsluitend van het vocht in de ingenomen planten (Maclean 1996). Ze houden echter van water en nemen vaak een bad (Donegan 2002).

Met hun scherpe gezichtsvermogen en gehoor kunnen struisvogels roofdieren zoals leeuwen van ver voelen. Wanneer struisvogels achtervolgd worden, is bekend dat struisvogels snelheden van meer dan 65 km per uur (40 mijl per uur) bereiken en een constante snelheid van 50 km / u (30 mph) kunnen handhaven.

Wanneer ze liggen en zich voor roofdieren verbergen, leggen de vogels hun hoofd en nek plat op de grond, waardoor ze van een afstand op een hoop aarde lijken. Dit werkt zelfs voor de mannetjes, omdat ze hun vleugels en staart laag houden, zodat de hitte-nevel van de hete, droge lucht, die vaak in hun habitat voorkomt, helpt om ze te laten verschijnen als een onopvallende donkere klomp. Wanneer ze worden bedreigd, rennen struisvogels weg, maar ze kunnen ernstig letsel en de dood veroorzaken met trappen van hun krachtige benen (Donegan 2002). Hun benen kunnen alleen naar voren trappen (Halcombe 1872).

Levenscyclus en reproductie

Een struisvogelnest

Struisvogels worden seksueel volwassen als ze 2 tot 4 jaar oud zijn; vrouwtjes rijpen ongeveer zes maanden eerder dan mannen. De soort is iteroparous en produceert nakomelingen in opeenvolgende jaarlijkse cycli, waarbij het paarseizoen begint in maart of april en ergens vóór september eindigt.

Het paringsproces verschilt in verschillende geografische regio's. Territoriale mannen gebruiken meestal sissen en andere geluiden om te vechten voor een harem van 2 tot 7 vrouwen (die kippen worden genoemd) (Gilman et al. 1903). De winnaar van deze gevechten zal met alle vrouwtjes in een gebied fokken, maar zal alleen een paarband vormen met de dominante vrouw. Het vrouwtje hurkt op de grond en wordt van achteren door het mannetje gemonteerd.

Een struisvogelei.

Struisvogels zijn ovipaar (leggen van eieren). De vrouwtjes leggen hun bevruchte eieren in een gemeenschappelijk nest, een eenvoudige put, 30 tot 60 cm diep, door de man in de grond geschraapt. Struisvogeleieren zijn de grootste van alle eieren, hoewel ze eigenlijk klein zijn in verhouding tot de grootte van de vogel. Het nest kan 15 tot 60 eieren bevatten, die gemiddeld 15 centimeter (6 inch) lang, 13 centimeter (5 inch) breed zijn en 1,4 kilogram (3 pond) wegen. Ze zijn glanzend en crèmekleurig, met dikke schelpen gemarkeerd door kleine putjes (Nell 2003). De eieren worden overdag door de vrouwtjes en 's nachts door de man geïncubeerd (Gilman et al. 1903). Dit maakt gebruik van de kleuring van de twee geslachten om te ontsnappen aan de detectie van het nest, terwijl het saaie vrouwtje opgaat in het zand, terwijl het zwarte mannetje in de nacht bijna niet detecteerbaar is (Nell 2003). De draagtijd is 35 tot 45 dagen. Doorgaans verdedigt het mannetje de kuikens en leert hen hoe en waarop te voeren.

De levensduur van een struisvogel is van 30 tot 70 jaar, waarbij 50 typisch is.

Taxonomie

De struisvogel was een van de vele soorten die oorspronkelijk door Linnaeus werden beschreven in zijn achttiende-eeuwse werk, Systema Naturae (Linnaeus. 1758). De wetenschappelijke naam is afgeleid van de Griekse woorden voor "kameelmus", verwijzend naar zijn lange nek (Harper 2001).

De struisvogel behoort tot de Struthioniformes-orde van (loopvogels), samen met nandoes, emoes, kasuarissen en de grootste vogel ooit, de nu uitgestorven olifantenvogel (Aepyornis). De classificatie van de loopvogels als een enkele orde is echter altijd in twijfel getrokken, waarbij de alternatieve classificatie de Struthioniformes beperkt tot de struisvogellijn en de andere groepen verheft. Momenteel is moleculair bewijs dubbelzinnig, terwijl paleobiogeografische en paleontologische overwegingen enigszins voorstander zijn van de opstelling met meerdere ordeningen.

Ondersoorten

Vijf ondersoorten van Struthio camelus worden herkend:

  • S. c. australis in Zuid-Afrika, de zuidelijke struisvogel. Het wordt gevonden tussen de rivieren Zambezi en Cunene. Het werd ooit gekweekt voor zijn veren in het Little Karoo-gebied van de provincie Kaap (Scott 2006).
  • S. c. camelus in Noord-Afrika, ook wel het Noord-Afrikaanse struisvogel of struisvogel met rode hals. Het is de meest voorkomende ondersoort, variërend van Ethiopië en Sudan in het oosten door de Sahel tot Senegal en Mauritanië in het westen, en althans in vroegere tijden ten noorden tot Egypte en het zuiden van Marokko, respectievelijk. Het is de grootste ondersoort, op 2,74 m (9 ft) 154 kilogram (340 lb) (Roots 2006). De nek is rood, het verenkleed van mannen is zwart en wit en het verenkleed van vrouwen is grijs (Roots 2006).
  • S. c. massaicus in Oost-Afrika, ook wel het Masai struisvogel. Het heeft enkele kleine veren op zijn hoofd en zijn nek en dijen zijn fel oranje. Tijdens het paarseizoen worden de nek en dijen van het mannetje helderder. Hun bereik is in wezen beperkt tot het grootste deel van Kenia en Tanzania en delen van Zuid-Somalië (Roots 2006).
  • S. c. syriacus in het Midden-Oosten, ook wel de Arabische struisvogel of Midden-Oosterse struisvogel. Het was vroeger heel gewoon op het Arabische schiereiland, Syrië en Irak; het stierf rond 1966.
  • S. c. molybdophanes in Somalië, Ethiopië en Noord-Kenia, wordt het genoemd Somalische struisvogel. De nek en dijen zijn grijsblauw en tijdens de paartijd worden de nek en dijen van het mannetje helderblauw. De vrouwtjes zijn meer bruin dan die van andere ondersoorten (Roots 2006). Het leeft meestal in paren of alleen, in plaats van in koppels. Het bereik overlapt met S. c. massaicus in het noordoosten van Kenia (Roots 2006).
Struthio camelus gemonteerde schedel en nek.

Analyses geven aan dat de Somalische struisvogel beter als een volledige soort kan worden beschouwd. MtDNA-haplotype-vergelijkingen suggereren dat het niet helemaal 4 miljoen jaar geleden afwijkde van de andere struisvogels ten tijde van de vorming van de Great Rift Valley. Vervolgens hybridisatie met de ondersoort die zich zuidwesten van zijn bereik ontwikkelde, S. c. massaicus, is blijkbaar op significante schaal voorkomen door ecologische scheiding, waarbij de Somalische struisvogel de voorkeur geeft aan bushland waar hij middelhoge vegetatie doorzoekt voor voedsel, terwijl de Masai-struisvogel, net als de andere ondersoorten, een grazende vogel van de open savanne is en miombo habitat (Freitag & Robinson 1993).

De bevolking van Río de Oro was ooit gescheiden als Struthio camelus spatzi omdat de eierschaalporiën de vorm hadden van een traan en niet rond, maar omdat er een aanzienlijke variatie is in dit karakter, en er geen andere verschillen waren tussen deze vogels en aangrenzende populaties van S. c. camelus, het wordt niet langer als geldig beschouwd (Bezuidenhout 1999). Deze populatie verdween in de latere helft van de 20e eeuw. Bovendien zijn er 19e-eeuwse rapporten geweest over het bestaan ​​van kleine struisvogels in Noord-Afrika; deze zijn de struisvogel van Levaillant genoemd (Struthio bidactylus) maar blijft een hypothetische vorm die niet wordt ondersteund door materieel bewijs (Fuller 2000). Gezien de hardnekkigheid van savanne-wilde dieren in een paar bergachtige gebieden van de Sahara (zoals het Tagant-plateau en het Ennedi-plateau), is het helemaal niet onwaarschijnlijk dat ook struisvogels in sommige aantallen konden blijven bestaan ​​tot recentelijk na het opdrogen van de Sahara.

Evolutie

Close-up van gekweekte struisvogelWilde struisvogels in Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika

Het vroegste fossiel van struisvogelachtige vogels is de Midden-Europeaan Palaeotis uit het Midden-Eoceen, een middelgrote niet-vliegende vogel die oorspronkelijk werd verondersteld een trap te zijn. Afgezien van deze enigmatische vogel, gaat het fossielenbestand van de struisvogels verder met verschillende soorten van het moderne geslacht struthio, die bekend zijn vanaf het vroege Mioceen.

Hoewel de relatie van de Afrikaanse soort relatief eenvoudig is, is een groot aantal Aziatische soorten struisvogels beschreven vanuit zeer fragmentarische overblijfselen, en hun onderlinge relaties en hoe ze zich verhouden tot de Afrikaanse struisvogels is erg verwarrend. In China is bekend dat struisvogels pas rond of zelfs na het einde van de laatste ijstijd zijn uitgestorven; er zijn afbeeldingen van struisvogels gevonden op prehistorisch aardewerk en als rotstekeningen. Er zijn ook gegevens in de maritieme geschiedenis van struisvogels die ver op zee in de Indische Oceaan worden waargenomen en toen ze op het eiland Madagascar werden ontdekt, noemden de matrozen van de 18e eeuw ze struisvogels, hoewel dit nooit is bevestigd.

Verschillende van deze fossiele vormen zijn ichnotaxa (dat wil zeggen, geclassificeerd volgens de voetafdrukken van het organisme of een ander spoor in plaats van zijn lichaam) en hun associatie met die beschreven door onderscheidende botten is omstreden en moet worden herzien in afwachting van meer goed materiaal (Bibi et al. 2006).

  • Struthio coppensi (Vroeg Mioceen van Elizabethfeld, Namibië)
  • Struthio linxiaensis (Liushu Late Miocene of Yangwapuzijifang, China)
  • Struthio orlovi (Late Mioceen of Moldavia)
  • Struthio karingarabensis (Late Miocene - Early Pliocene of SW and CE Africa) - oospecies (?)
  • Struthio kakesiensis (Laetolil Vroeg Plioceen van Laetoli, Tanzania) - oospecies
  • Struthio wimani (Vroeg Plioceen van China en Mongolië)
  • Struthio daberasensis (Vroeg - Midden Plioceen van Namibië) - oospecies
  • Struthio brachydactylus (Plioceen van Oekraïne)
  • Struthio chersonensis (Plioceen van ZO Europa tot WC Azië) - oospecies
  • Aziatische struisvogel, Struthio asiaticus (Vroeg Plioceen - Laat Pleistoceen van Centraal-Azië naar China)
  • Struthio dmanisensis (Late Plioceen / Vroeg Pleistoceen van Dmanisi, Georgië)
  • Struthio oldawayi (Vroeg Pleistoceen van Tanzania) - waarschijnlijk ondersoort van S. camelus
  • Struthio anderssoni - oospecies (?)

Struisvogels en mensen

Jagen en boeren

Vrouw die een hoed draagt ​​die met struisvogelpluimen wordt verfraaid.

Struisvogels zijn gejaagd en gekweekt voor sport, leer, voedsel, veren en eieren.

In de Romeinse tijd was er een vraag naar struisvogels om te gebruiken bij het koken en in venatio-spellen. (Venatio was een vorm van amusement in Romeinse amfitheaters waarbij wilde dieren werden gejaagd en gedood.) Struisvogels zijn gejaagd en gekweekt om hun veren, die in de geschiedenis in de geschiedenis zeer populair zijn geweest voor versiering in modieuze kleding (zoals hoeden tijdens de negentiende eeuw). Hun huiden werden ook gewaardeerd om goederen van leer te maken. In de 18e eeuw werden ze bijna opgejaagd tot uitsterven; het kweken van veren begon in de 19e eeuw. De markt voor veren stortte in na de Eerste Wereldoorlog, maar commerciële landbouw voor veren en later voor huiden werd in de jaren zeventig wijdverbreid.

Struisvogels worden tegenwoordig gekweekt in meer dan 50 landen over de hele wereld, inclusief klimaten zo koud als die van Zweden en Finland, hoewel de meerderheid in Zuid-Afrika ligt. Omdat ze ook de beste voer-tot-gewichtstoename hebben van elk landdier ter wereld (3,5: 1 terwijl dat van vee 6: 1 is), zijn ze economisch aantrekkelijk om te fokken voor vlees of ander gebruik. Hoewel ze voornamelijk voor leer en in de tweede plaats voor vlees worden gekweekt, zijn extra nuttige bijproducten de eieren, slachtafvallen (ingewanden) en veren.

Mannelijke en vrouwelijke struisvogels op een boerderij in Nieuw-Zeeland.

Er wordt beweerd dat struisvogels het sterkste commercieel beschikbare leer produceren (Best 2003). Struisvogelvlees smaakt vergelijkbaar met mager rundvlees en bevat weinig vet en cholesterol, en ook veel calcium, eiwitten en ijzer (Clark). Ongekookt is het een donkerrode of kersenrode kleur, een beetje donkerder dan rundvlees (Clark).

Er zijn een aantal geregistreerde incidenten waarbij mensen worden aangevallen en gedood door struisvogels. Grote mannen kunnen erg territoriaal en agressief zijn.

Struisvogel racen

Struisvogel trekt een kar om te racen.

Struisvogels zijn groot genoeg voor een klein mens om ze te berijden, meestal terwijl ze de vleugels vasthouden voor grip, en in sommige delen van Noord-Afrika en het Arabisch schiereiland worden struisvogels getraind als race-mounts. Er is weinig mogelijkheid dat de praktijk meer wijdverbreid wordt, vanwege het opvliegende temperament en de moeilijkheden die zich voordoen bij het zadelen van de vogels. Struisvogelrassen in de Verenigde Staten zijn bekritiseerd door dierenrechtenorganisaties.

Culturele afbeeldingen

In de populaire mythologie staat de struisvogel erom bekend dat hij zijn kop in het zand verbergt bij het eerste teken van gevaar (O'Shea 1918). In werkelijkheid zijn er geen vastgelegde waarnemingen gedaan van struisvogels die hun kop in het zand steken. Een veel voorkomend tegenargument is dat een soort die dit gedrag vertoonde niet erg lang zou overleven. Struisvogels slikken opzettelijk zand en kiezelstenen om hun voedsel te vermalen; het zien van een afstand kan ertoe hebben geleid dat sommige vroege waarnemers geloofden dat hun hoofden in zand waren begraven. Struisvogels die worden bedreigd, maar niet weg kunnen rennen, kunnen ook op de grond vallen en hun nek strekken in een poging om minder zichtbaar te worden. De kleuring van de nek van een struisvogel lijkt op zand en kan de illusie wekken dat de nek en het hoofd volledig zijn begraven. "Wees geen struisvogel en steek je hoofd in het zand", is een oud gezegde dat betekent: verberg je niet voor je problemen, denkend dat ze zullen verdwijnen (Zoological Society of San Diego 2007).

De Romeinse schrijver Plinius de Oude staat bekend om zijn beschrijvingen van de struisvogel in de zijne Naturalis Historia, waar hij de struisvogel beschrijft en het feit dat hij zijn kop in een struik verbergt. Hij voegt eraan toe dat het alles kan eten en verteren. Dit is verfraaid in de Physiologus, waaruit blijkt dat struisvogels ijzer en hete kolen kunnen inslikken. Het laatste geloof bleef bestaan ​​en evolueerde in de heraldiek, waar de struisvogel wordt voorgesteld met een hoefijzer in zijn mond, symbolisch voor zijn ijzer-etend vermogen (Cooper 1992).

De struisvogel was een positief symbool in het oude Egypte; de godheid Shu wordt in de kunst afgebeeld als het dragen van een struisvogelveer, terwijl Ma'at, godin van de wet en gerechtigheid, er een op haar hoofd droeg (Cooper 1992).

Het gedrag van de struisvogel wordt ook in de Bijbel genoemd in Gods verhandeling over Job (Job 39.13-18). Het wordt beschreven als vreugdevol trots op zijn kleine vleugels, maar onverstandig en onachtzaam voor de veiligheid van zijn nest en hard in de behandeling van zijn nakomelingen, ook al kan het een paard beschamen met zijn snelheid. Elders worden struisvogels genoemd als spreekwoordelijke voorbeelden van arm ouderschap.

In de Ethiopisch-orthodoxe religie is het traditioneel om zeven grote struisvogeleieren op het dak van een kerk te plaatsen om de hemelse en aardse engelen te symboliseren. De struisvogel vertegenwoordigt licht en water voor het Dogon-volk, zijn golvende beweging symbolisch voor waterbeweging (Cooper 1992).

Struisvogelveren poetsdoeken

Naast zijn functie in kleding, kostuums en decoraties, is een van de meest nuttige bijdragen van de struisvogelveer aan de industrie het gebruik in verenstofdoeken. De originele Zuid-Afrikaanse struisvogelverenvegers werden in 1903 uitgevonden in Johannesburg, Zuid-Afrika door missionaris, bezemfabriekmanager Harry S. Beckner.

Hoogwaardige struisvogelveren Duster

De eerste struisvogelverenstofdoeken werden op bezemstelen gewonden met behulp van de voetaangedreven kickwinder en dezelfde draad die werd gebruikt om bezemstro te bevestigen. Struisvogelveren werden gesorteerd op kwaliteit, kleur en lengte voordat ze in drie lagen op het handvat werden gewikkeld. De eerste laag werd gewikkeld met de veren naar binnen gebogen om de kop van het handvat te verbergen. De tweede twee lagen waren naar buiten gebogen om het een volledige figuur en de kenmerkende bloemvorm te geven.

De First Struisvogelveren Duster Company in de Verenigde Staten werd in 1913 gevormd door Harry S. Beckner en zijn broer George Beckner in Athol, Massachusetts en heeft tot op de dag van vandaag overleefd als de Beckner Feather Duster Company.

De struisvogelveer is duurzaam, zacht en flexibel, wat het succes van de stofdoek van struisvogelveren in de afgelopen 100 jaar verklaart. Omdat de veer niet aan elkaar ritst, is deze gevoelig voor het ontwikkelen van een statische lading, die daadwerkelijk stof aantrekt en vasthoudt, dat vervolgens kan worden uitgeschud of weggewassen. Vanwege de soortgelijke make-up als mensenhaar, vereist verzorging van de struisvogelveer slechts af en toe een shampoo en een handdoek of droog aan de lucht.

Het kweken van struisvogels om hun veren is niet schadelijk voor de vogel. Tijdens het smeltseizoen worden de vogels verzameld in een pen, jutezakken worden over hun hoofd geplaatst zodat ze kalm blijven en getrainde 'plukkers' de losse ruiferen van de vogels plukken. De vogels worden vervolgens ongedeerd weer op de boerderij vrijgelaten.

Referenties

  • Bezuidenhout, C. C. 1999. Studies van de populatiestructuur en genetische diversiteit van gedomesticeerde en "wilde" struisvogels (Struthio camelus). Proefschrift.
  • Bels, V. L. 2006. Voeding bij gedomesticeerde huisdieren: van structuur tot gedrag. Oxfordshire, VK: CABI Publishing. ISBN 1845930630.
  • Best, B. 2003. Feiten over struisvogels. De struisvogelvereniging van Nieuw-Zeeland. Ontvangen op 2 december 2007.
  • Bibi, F., A. B. Shabel, B. P. Kraatz en A. Thomas. Stidham. 2006. Nieuwe fossiele ratiet (Aves: Palaeognathae) eierschaal. Ontdekkingen van de late Mioceen Baynunah-formatie van de Verenigde Arabische Emiraten, Arabisch schiereiland. Society of Vertebrate Paleontology 9 (1): 2A. Ontvangen 2 december 2007.
  • Clark, B. n.d. Struisvogelvlees: kooktips. Canadese struisvogelvereniging. Ontvangen 2 december 2007.
  • Cooper, J.C. 1992. Symbolische en mythologische dieren. Kent, VK: Aquarian Press. ISBN 1855381184.
  • Doherty, J. G. 1974. Snelheid van dieren. Natuurlijke geschiedenis magazine, maart 1974. Het American Museum of Natural History; The Wildlife Conservation Society.
  • Donegan, K. 2002. Struthio camelus. Animal Diversity Web, University of Michigan Museum of Zoology. Ontvangen op 2 december 2007.
  • Fleming, J. 1822. De filosofie van de zoölogie. Edinburgh, VK: A. Constable.
  • Freitag, S. en T. J. Robinson. 1993. Fylogeografische patronen in mitochondriaal DNA van de struisvogel (Struthio camelus). Alk 110: 614-622. Ontvangen op 2 december 2007.
  • Fuller, E. 2000. Uitgestorven vogels, 2e ed. New York, NY: Oxford University Press. ISBN 0198508379.
  • Gilman, D. C., H. T. Peck en F. M. Colby. 1903. De nieuwe internationale encyclopedie. New York, NY: Dodd, Mead and Company.
  • Halcombe, J. J. 1872. Missie leven. Oxford, VK: Oxford University.
  • Harper, D. 2001. Struisvogel. Online woordenboek voor etymologie. Ontvangen op 2 december 2007.
  • Linnaeus, C. 1758. Systema Naturae per Regna Tria Naturae, Secundum Classes, Ordines, Genera, Species, cum Characteribus, Differentiis, Synonymis, Locis. Tomus I. Editio Decima, Reformata. Stockholm, SE: Holmiae.
  • Maclean, G. L. 1996. Ecofysiologie van woestijnvogels, New York, NY: Springer. ISBN 3540592695.
  • O'Shea, M. V., E. D. Foster en G. H. Locke. 1918. The World Book: Organized Knowledge in Story and Picture. Chicago, IL: Hanson-Roach-Fowler.
  • Marshall, A. J. 1960. Biologie en vergelijkende fysiologie van vogels. New York, NY: Academic Press.
  • Nell, L. 2003. De tuinroute en Little Karoo. Kaapstad, ZA: Struik Publishers. ISBN 1868728560.
  • Roots, C. 2006. Vliegende vogels. Westport CT: Greenwood Press. ISBN 0313335451.
  • Scott, T. A. 1996. Beknopte encyclopedie biologie. Berlijn, DE: Walter de Gruyter. ISBN 3110106612.
  • Zoological Society of San Diego. 2007. Struisvogel. San Diego Zoo. Ontvangen 2 december 2007.

Externe links

Alle links opgehaald 7 januari 2019.

  • Bird Families of the World: Struisvogel.
  • Kruger Park-pagina op struisvogels.

Pin
Send
Share
Send